Memorialul Râmnicu Sărat va fi renovat cu 9 milioane de euro

ISTORIE. Cererea de finanțare de 9 milioane de euro pentru proiectul de restaurare și modernizare a Memorialului ,,Închisoarea Tăcerii’’ de la Râmnicu Sărat, a fost aprobată, a anunțat Institutul de Investigare a Crimelor Comuniste din România.
 
Obiectivele proiectului sunt conservarea, consolidarea și restaurarea fostului penitenciar de la Râmnicu Sărat, punerea în valoare a monumentului și realizarea unui centru educațional. Evocarea trecutului se va desfășura, într-o formă adecvată secolului al XXI-lea, prin realitate virtuală, obiecte digitalizate și într-o manieră interactivă.

 
Crearea unui muzeu al închisorii dedicat memoriei victimelor comunismului este deosebit de importantă în actuala perioadă, în primul rând pentru a ajuta generația tânără să înțeleagă ce a însemnat cu adevărat această epocă. Aici au fost închiși în perioada comunistă deținuți politici precum Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Victor Pogoneanu și alți membri marcanți ai partidelor istorice. Crimele comunismului trebuie arătate, istoria regimului totalitar trebuie explicată.
 
Lucrările sunt programate să dureze 33 de luni, iar șantierul urmează să fie deschis începând cu 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare