Mercedez-Benz va produce motoare electrice la Sebeş, România

PRODUCȚIE. Vara trecută, reprezentanții Star Assembly au declarat pentru ZF că „unitățile de producție din România, din Sebeș și Cugir, sunt o parte importantă a rețelei de producție de mașini Mercedes-Benz la nivel global. Fabricile sunt acum utilizate pe deplin.” Compania a mai spus că urmărește să schimbe portofoliul de producție al fabricilor lor.

Mercedez-Benz își propune să cheltuiască aproximativ 40 de miliarde de euro la nivel global în centrele sale de producție pentru a trece de la mașinile convenționale la cele electrice. O parte din această sumă va fi direcționată către cele două fabrici din România, la Sebeș și Cugir. Fabricile produc în prezent componente și cutii de viteze pentru mașini cu motoare diesel sau pe benzină.

Gigantul auto german a investit până acum aproximativ 550 de milioane de euro în fabrica din Sebeş. Fondat în 2013, centrul este un furnizor internațional de transmisii auto. Are 1800 de angajați. Din 2016, a asamblat transmisia automată cu nouă trepte 9G-TRONIC.

Fabrica de la Sebes găzduiește și un centru de formare. Cu sprijinul guvernului român, Star Assembly a devenit una dintre primele companii românești care oferă un sistem de învățământ dual bazat pe modelul folosit în Baden-Württemberg, Germania, potrivit site-ului companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare