Meteorologii anunță 11 zile de caniculă și radiații ridicate în România

METEO. România se pregătește pentru 11 zile de caniculă extremă și radiații UV ridicate, anunță meteorologii Accuweather. Temperaturile vor atinge valori de până la 42 de grade Celsius în București. Este esențial ca populația să ia măsuri de precauție pentru a face față acestor condiții severe.

Meteorologii de la Accuweather au emis o avertizare pentru România, anunțând 11 zile consecutive de caniculă extremă și risc ridicat de radiații. În București, temperaturile vor atinge și chiar depăși 40 de grade Celsius, cu un vârf de 42 de grade pe 14 iulie. Locuitorii Capitalei sunt sfătuiți să evite ieșirile în orele amiezii pentru a se proteja de căldura intensă și de radiațiile UV periculoase.

Cum să facem față caniculei și radiațiilor

Sezonul estival aduce temperaturi extreme, iar cei care nu sunt la mare sau la munte trebuie să fie deosebit de precauți. Meteorologii recomandă să evitați expunerea la soare în orele prânzului și să consumați suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea. Riscul de radiații UV va fi maxim, cu un indice UV de 10 pe 7 iulie.

Prognoza pentru următoaqrele zile

În București, luna lui Cuptor promite valori termice foarte ridicate, cu temperaturi care vor oscila între 40 și 42 de grade până pe 18 iulie, când sunt așteptate să apară ploile și temperaturile să scadă la aproximativ 30 de grade Celsius. Pe timpul nopții, temperaturile vor rămâne ridicate, între 19 și 20 de grade Celsius.

Muntele – o alternativă răcoroasă

Pentru cei care caută refugiu de la căldura urbană, muntele reprezintă o opțiune viabilă. Deși și aici temperaturile vor crește, ele vor fi mai suportabile comparativ cu cele din zonele de câmpie și litoral.

Recomandări:

  • Evitați expunerea prelungită la soare.
  • Consumați lichide și purtați haine lejere și deschise la culoare.
  • Aplicați cremă de protecție solară cu factor ridicat și purtați pălării și ochelari de soare.
  • Fiți atenți la semnele de insolație și de deshidratare și consultați un medic dacă apar simptome severe.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare