Sergiu Aștelean

MIGRAȚIE POLITICĂ – Executorul judecătoresc Sergiu Aștelean renunță la PRU și preia șefia PMP Tîrgu Mureș

TRASEISM. Noul președinte al PMP Tîrgu Mureș este Sergiu Aștelean, fost membru al Partidului România Unită (PRU) Mureş și candidat din partea acestei formațiuni politice la Camera Deputaților în exercițiul electoral din 2016 (candidatură soldată c-un eșec, evident și previzibil). Migrația – care-l mai include și pe Constantin Amza Mărgărit, fost președinte al PRM Mureș -, anunțată de președintele PMP Mureș, deputatul Marius Pașcan, e un argument suplimentar, deși nu mai era necesar, privind noua strategia a popularilor: întărirea naționalismului politic în județ.

 

Amza Mărgărit a primit și el ceva, de bun venit în noul său partid, respectiv o funcție de vicepreşedinte la nivel municipal. În schimbul funcțiilor, noii “ostași” înrolați în Mișcarea lui Băsescu s-au dezis public de fostele iubiri, ca și Bastus (Dinică, magistral!) în “Columna” lui Mircea Drăgan (Aștelean: „Singurul partid cu adevărat naţional şi naţionalist este Mişcarea Populară”, Mărgărit „Am aşteptat să apară o forţă naţională la care să aderăm şi noi”) – sigur, nu pentru o ciosvârtă de miel (c-a trecut Paștele), ci (din credință, clar, nu?) pentru funcțiile menționate.

 

În fine, cam asta ar fi de observat: un elan muncitoresc evident de relansare a PMP Mureș. Dar dacă asta-i strategia, cu resuscitați din subsolul clasamentului electoral, deplâng viitorul scor electoral al filialei conduse de Pașcan (pe care Aștelean l-a urcat până la un probabilistic 12%, amuzant), care dădea impresia, la un  moment dat, că are șanse să reușească. Seamănă mult cu Dinamo din era Negoiță, când, în perioda restrângerii finanțărilor pe sistem Hagi Tudose, se transfera doar gratuități de la retrogradate. Microbiștii au văzut și rezultatul acestei strategii. Hai, Dinamo! Ăstaaa, pemepeu!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare