Ministerul Culturii anunță restaurarea clădirii ce găzduiește Teatrul Național și Opera din Cluj-Napoca

RESTAURARE. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a dezvăluit într-o conferință de presă că demarează proiectul mult-așteptat de restaurare a clădirii care adăpostește Teatrul Național și Opera din Cluj-Napoca. Acest proiect, discutat de aproape un deceniu, va implica o investiție de 20 de milioane de euro. Clădirea, cu o istorie culturală de aproape 100 de ani, va beneficia astfel de renovări necesare pentru conservarea și readucerea la viață a acestui important monument cultural.

Ministrul Turcan a declarat: “Aceasta este o investiție semnificativă și mult așteptată, iar demersul de restaurare va fi inițiat după finalizarea studiului DALI, care a fost licitat pe SEAP.”

Proiectul de renovare este finanțat în parte dintr-un acord încheiat în 2022 între Ministerul Culturii și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Această inițiativă are ca scop conservarea și restaurarea clădirii monumentale, asigurând că acest important centru cultural va rămâne în patrimoniul cultural al României pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare