Ministerul Educației alocă peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte de prevenire a violenței în școli

FINANȚARE. Ministerul Educației a anunțat luni că pune la dispoziție un buget de peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte menite să prevină violența și infracțiunile în mediul școlar. Unitățile de învățământ preuniversitar pot accesa fonduri de până la 40 de mii de lei fiecare, iar termenul limită pentru înscriere este 10 decembrie.
Programul are ca scop implicarea a cel puțin 250 de școli, estimându-se beneficii pentru aproximativ 20.000 de elevi și 10.000 de părinți.

Ministerul încurajează colaborarea cu organizații neguvernamentale, instituții publice și alte entități, subliniind că bugetul maxim alocat unei unități de învățământ este de 4.000 de lei.

Activitățile propuse vor viza prevenirea violenței și infracțiunilor pe parcursul anului școlar 2023-2024. Fondurile provin din bugetul total al programului gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, prin Mecanismul Național de Susținere a Prevenirii Criminalității.
Aceste măsuri sunt menite să gestioneze diverse forme de violență, inclusiv cea verbală, fizică, psihologică, bullying, sexuală, sau cibernetică, la nivelul școlilor preuniversitare conform procedurilor stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare