Petiție pentru operarea non-stop a Aeroportului din Brașov în perioada sărbătorilor

TRANSPORT. O petiție semnată de peste 1.000 de locuitori ai orașului Brașov îndeamnă la implementarea unui program non-stop la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, cu precădere în contextul apropiat al Sărbătorilor de Iarnă 2023. Cererea vine din dorința ca toți locuitorii din zona metropolitană Brașov și din județele învecinate să beneficieze pe deplin de investiția în infrastructura aeriană susținută de comunitatea locală de-a lungul timpului.

Inițiatorii petiției subliniază faptul că prima companie aeriană care a deschis curse regulate la Aeroportul Brașov Ghimbav, Dan Air, a fost nevoită să le suspende din cauza restricțiilor de operare limitate la anumite intervale orare. Această limitare generează inconveniențe semnificative atât pentru pasageri, care au fost redirecționați către alte aeroporturi precum București sau Bacău, cât și pentru dezvoltarea aeroportului la nivel internațional.

Aeroportul Brașov Ghimbav operează în prezent pe o perioadă de 12 ore, iar petiția aduce în atenție necesitatea adaptării programului pentru a susține nevoile comunității locale și pentru a facilita accesul la destinații diverse. Semnatarii speră ca această inițiativă să determine o revizuire a programului și să permită funcționarea non-stop a Aeroportului în contextul sezonului de călătorii specifice Sărbătorilor de Iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare