Ministerul Justiției reduce pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei

DECIZIE. Premierul Nicolae Ciucă, anunță că va fi susținută propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, adăugând că liderul deputaților PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, a fost mandatat să depună acest amendament în numele liberalilor.

“În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, a scris premierul pe Facebook.

Senatul a adoptat, în ședința de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal și a altor acte normative, în vederea punerii în acord cu deciziile Curții Constituționale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, este stabilit la 250.000 de lei.

Ulterior, Ministerul Justiției a anunțat că va susține adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare