Ministrul austriac al Afacerilor Intern, Gerhard Karner, a transmis din nou un mesaj împotriva aderări României la Spațiul Schengen

POLITICĂ EXTERNĂ. O declarație recentă a ministrului austriac al Afacerilor Interne, Gerhard Karner, privind aderarea României la Spațiul Schengen a stârnit reacții semnificative în rândul românilor. În acest context, Andrei Caramitru a venit cu un îndemn neașteptat pentru concetățenii noștri care lucrează în Austria, sugerându-le să-și mute locul de muncă în țări cu o atitudine mai prietenoasă față de România.

Caramitru, cunoscut pentru opinii sale directe și uneori controversate, a folosit platforma sa de socializare pentru a împărtăși aceste gânduri. Într-o postare pe Facebook, el a tras un semnal de alarmă asupra situației delicate a românilor care lucrează în Austria. Mesajul transmis de ministrul austriac privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen a fost perceput ca fiind negativ, iar Caramitru a avertizat că situația s-ar putea înrăutăți în viitor.

“Oameni buni – e o țară profund ostilă. Situația se va deteriora masiv în următoarea perioadă cu ei. Nu doar politicul – ci și populația – peste 65% pe sondaje refuză românii în Schengen”, a declarat Caramitru.

El a subliniat că această ostilitate nu se referă doar la sfera politică, ci și la interacțiunile cotidiene cu populația austriacă. Criticile sale s-au extins și către comportamentul unor companii și modul în care acestea tratează lucrătorii români. Caramitru a argumentat că economia austriacă ar putea avea de suferit în viitor dacă atitudinea ostilă persistă.

În loc să rămână în Austria, Caramitru a sugerat românilor să își găsească locuri de muncă în Germania, o țară pe care o consideră mai prietenoasă și mai deschisă către lucrătorii din România. “Ce naiba vă ține în Austria??? Vă place umilința sau ce e cu voi?”, a întrebat el retoric.

Această abordare înspăimântătoare a fost generată și de contextul diplomatic actual dintre Bulgaria și Austria. Bulgaria a muncit împreună cu România pentru a influența poziția lui Karl Nehammer în privința aderării noastre la Spațiul Schengen. Premierii celor două țări și-au manifestat dorința de a colabora pentru construirea unui nou pod peste Dunăre și pentru proiectul Fast Danube.

Indiferent de opiniile exprimate de Andrei Caramitru, este evident că declarația ministrului austriac a generat îngrijorare și polemici printre românii care muncesc în Austria. Viitorul aderării la Spațiul Schengen și relațiile dintre România și Austria rămân subiecte importante și în atenția opiniei publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare