Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la fața locului: O experiență profundă în mină

ENERGIE. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a împărtășit recent o experiență impresionantă pe pagina sa de Facebook, care a avut loc în Mina Livezeni, una dintre cele patru mine rămase în Valea Jiului. Această experiență l-a marcat profund pe ministrul Burduja și a relevat importanța industriei miniere pentru România.

În postare, ministrul Burduja subliniază importanța industriei miniere și a cărbunelui. A participat chiar la extracția a 5 tone de cărbune folosind un utilaj de proveniență sovietică din anii ’80. Aceasta a fost o ocazie de a evidenția mândria și inventivitatea românească, deoarece mașinăria încă funcționează și susține activitatea minieră.

Ministrul Burduja a subliniat, de asemenea, sacrificiul oamenilor din Valea Jiului. Ei sunt români cu mâinile și chipurile murdare de cărbune, dar cu suflete pure. Aceștia sunt muncitori care se confruntă cu riscuri și dificultăți în fiecare zi. Multe generații de români au muncit în aceste mine și au contribuit la repornirea economiei României după cel de-al Doilea Război Mondial.

Prin coborârea în mină alături de acești oameni ministrul și-a arătat respectul pentru muncitorii minieri și pentru a înțelege problemele lor la fața locului. Acest angajament a dus deja la realizarea unui vis de mulți ani al acestor oameni: salvarea a peste 2000 de locuri de muncă și înființarea Complexului Energetic Valea Jiului.

Ministrul a subliniat importanța asigurării unui viitor mai bun pentru Valea Jiului și a invitat la eforturi comune pentru a construi acel viitor. Cu sprijinul guvernului, comunității și industriei, Valea Jiului poate găsi soluțiile necesare pentru a depăși provocările actuale și a continua să prospere.

Această experiență a ministrului Burduja subliniază importanța industriei miniere și a muncitorilor din Valea Jiului și evidențiază angajamentul pentru a găsi soluții care să asigure un viitor mai luminos pentru această regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare