Ministrul grec al energiei: Dorim ca PPC să devină un campion național – sprijinim investițiile în România

ELECTRICITATE. În cadrul prezentării Planului Național pentru Energie și Climă, ministrul grec al energiei, Kostas Skrekas, a fost întrebat cum comentează inițiativele conducerii companiei publice de electricitate PPC de a investi în România, în condițiile în care Grecia însăși are nevoie de investiții în valoare de 30 de miliarde pe an pentru a îndeplini obiectivele Planului Național pentru Energie și Climă, potrivit Rador.

Ministrul grec al energiei a declarat căsusținem PPC ca pe un campion național, care prin extinderea activităților sale va oferi servicii mai bune consumatorilor greci, sustenabilitate companiei, întrucât o companie mai puternică din punct de vedere economic va putea susține și mai mult piața internă și, desigur, prin extinderea în exterior ce urmează a fi realizată, PPC își va consolida sustenabilitatea și poziția financiară. Cine în viață stagnează și nu se dezvoltă regresează”.

În același timp, Coaliția Stângii Radicale ( SYRIZA – principalul partid de opoziție n.trad.) a depus o cerere de convocare a Comisiei pentru Producție și Comerț pe tema achiziționării Enel România de către PPC.

Planul Național pentru Energie și Climă al Greciei prevede că trebuie realizate investiții anuale în valoare totală de 30 de miliarde de euro, iar în următorii șapte ani totalul investițiilor ar trebui să ajungă la 210 de miliarde de euro pentru ca Grecia să își atingă obiectivele de reducere a poluării și să implementeze tranziția către energia verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare