Un site de turism recomandă Salina Turda din România ca fiind o destinație turistică unică

TURISM. Explore.com, un site axat pe ghiduri și destinații de călătorie, recomandă Salina Turda din România, ca fiind unul dintre “cele mai impresionante parcuri tematice subterane din lume”.

“În timp ce Transilvania are un mod de a prezenta destinații unice la suprafață, ea găzduiește, de asemenea, minunății subterane. Vizitatorii care doresc să călătorească la niveluri subterane în numele aventurii vor găsi aici exact ceea ce caută. Asta pentru că Transilvania găzduiește un parc tematic subteran în care se îmbină momentele mistice cu distracția”, se arată în raport.

Situat în Turda, fostul adăpost antiatomic din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost deschis pentru turismul public în urmă cu peste două decenii, însă abia în 2010, când a atras investiții de peste 5,8 milioane de euro, a devenit mai atractiv pentru călători.

Pe lângă priveliștile uluitoare de la puțin mai puțin de 400 de metri sub pământ, Salina Turda oferă o roată subterană panoramică, un parc tematic, o selecție de jocuri precum mini golf, tenis de masă și biliard și un amfiteatru cu 180 de locuri pentru proiecții de film.

“Copiii mai mari și adulții se pot bucura de timpul petrecut pe roata panoramică subterană palpitantă. Site-ul web precizează că este singura de acest fel din lume situată sub pământ. Parcul tematic subteran Salina Turda nu are în palmares niciun roller coaster, dar compensează prin roata panoramică ce oferă o privire mai atentă la pereții strălucitori ai cavernei de sus”, se arată în același raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare