Minivacanţa de Sfânta Maria pe litoral – destinaţia preferată a românilor

VACANȚĂ. În perioada 12-15 august, tur-operatorii au pregătit oferte pentru toate buzunarele, dar şi programe dedicate zilei de 15 august.
 
Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria, însă sunt şi turişti care aleg zone mai liniştite, aflate în natură, precum Delta Dunării, satele tradiţionale româneşti, staţiunile balneare sau cele montane.
 
Pe litoralul românesc, tarifele pornesc de la aproximativ 250 de lei camera/noapte, la un hotel trei stele, dar pot ajunge şi 650 lei camera/noapte la unul de 5 stele. În Delta Dunării, la un hotel de 5 stele, românii pot plăti pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun în jur de 636 de euro/camera, într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei, la o vilă de 4 stele, 1.177 de lei/camera dublă, în timp ce într-o staţiune balneară, la un hotel de 4 stele, turiştii pot scoate din buzunar uşor peste 2.000 de lei pentru 3 nopţi, cu demipensiune.
 
Bulgaria este o altă destinație preferată de români în această perioadă, unde pachetele turistice pe litoral, pentru 3 nopți de cazare pornesc de la 111 euro camera la un hotel de 3 stele.
 
“Tur-operatorii specializaţi pe turism intern au pregătit programe dedicate minivacanţei de Sf. Maria. Majoritatea turiştilor au optat pentru mini-sejururi de 3 nopţi, în perioada 12-15 august, dar sunt şi români care au mai luat zile libere şi au ales perioade precum 14-17 august, dorind ca sărbătoarea de Sf. Maria să fie la jumătatea mini-sejurului. În această perioadă, turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneare precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna, staţiuni montane precum Buşteni sau Delta Dunării”, a declarat Adrian Voican.
 
Românii aleg şi oraşele din România, precum Braşov, Oradea, Sibiu, Iaşi, Timişoara, sau city break-uri externe, precum Istanbul, Viena, Roma, Milano, Barcelona, Amsterdam, Londra, Praga etc.
 
Pe litoralul autohton sunt aşteptaţi aproximativ 200.000 de turişti, în minivacanţa de Sfânta Maria ceea ce echivalează cu cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare