Minivacanțe avantajoase pentru bugetari în 2024: 3 perioade de relaxare binevenite

VACANȚĂ. Anul viitor, bugetarii din România se pot bucura de nu mai puțin de trei minivacanțe, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern care a fost discutat în cadrul ședinței Executivului de joi.

Conform proiectului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 au fost stabilite ca zile libere. Aceste trei zile libere, care coincid cu zile de vineri, vor oferi bugetarilor posibilitatea de a obține minivacanțe de patru zile, beneficiind astfel de o pauză binemeritată în timpul săptămânii de lucru.

Pentru a compensa aceste zile libere, instituțiile și autoritățile publice vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la sfârșitul lunii mai și august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, conform planificărilor elaborate prin acte administrative emise la nivelul fiecărei instituții publice, conform proiectului de hotărâre de guvern.

Prima minivacanță va avea loc la începutul lunii mai, coincizând cu sărbătoarea Paștelui ortodox. 1 Mai, care pică într-o zi de miercuri, este zi liberă legală. Astfel, bugetarii vor beneficia și de zilele de 2 și 3 mai (Vinerea Mare), creându-se astfel o minivacanță de șase zile între 1 și 6 mai.

Următoarea minivacanță este programată în luna august. Dat fiind că Sfânta Maria, sărbătoare importantă, pică într-o zi de joi, se va crea un „punte” cu ziua de vineri, 16 august. Prin această decizie, bugetarii vor avea o minivacanță de patru zile între 15 și 18 august.

În luna decembrie, o altă perioadă de relaxare se va desfășura în jurul sărbătorii Crăciunului. Ziua de Crăciun, 25 decembrie, și a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, pică miercuri și, respectiv, joia. Guvernul a decis să declare și ziua de vineri, 27 decembrie, liberă pentru bugetari, oferind astfel o minivacanță de cinci zile între 25 și 29 decembrie.

Anul începe tradițional cu două zile libere pe 1 și 2 ianuarie, aducând astfel un total de cinci zile libere în această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare