Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, în vizită la fabrica IRUM din Reghin

VIZITĂ. IRUM, singurul producător român de tractoare agricole și utilaje forestiere, a primit în 2 aprilie, vizita domnului Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Pe parcursul vizitei, în completarea informațiilor generale prezentate despre activitatea companiei IRUM, au avut loc discuții concentrate pe amprenta verde pusă de companie prin activitatea sustenabilă. Subiectele au fost îndreptate spre resursele energetice produse prin propriul parc fotovoltaic și acțiunile de reciclare a materialelor feroase.
Parcul fotovoltaic IRUM funcționează din anul 2013, este compus din 5680 panuri cu puterea de 245 Wp, care au produs până în prezent peste 16 500 MWh energie electrică. Impactul poate fi transpus în cele 7220 tone carbune standard economisite, 8900 tone CO2 salvate din atmosferă și echivalentul a 13800 copaci plantați.

În ceea ce privesc materialele feroase reciclate, prin intermediul secției de turnătorie IRUM, doar în ultimii 10 ani au fost turnate 6.532.430 kg (6.532 tone) în piese noi, din care 4.572.701 kg (4.572 tone) a fost materie primă obținută din deșeu.

În cei peste 70 ani de funcționare, IRUM a depus eforturi incontestabile și a investit constant pentru a asigura un parcurs sustenabil cu impact pozitiv asupra mediului și societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare