Misterul inimii de pe Pluto, dezvăluit – ce au descoperit oamenii de știință despre formarea sa

ȘTIINȚĂ. Oamenii de știință au reușit să dezlege enigma inimii de pe suprafața lui Pluto, susținând că aceasta a fost creată de un impact cu un obiect masiv cu un unghi ciudat. Regiunea cunoscută sub numele de Regio Tombaugh, observată pentru prima dată în 2015 de naveta spațială New Horizons a NASA, a fost subiectul dezbaterilor astronomilor datorită formei sale neobișnuite și compoziției geologice stranii.

Cercetătorii de la Universitatea Berna, Centrul Național de Competență în Cercetare (NCCR) PlanetS și Universitatea din Arizona au concluzionat că partea vestică a inimii a fost rezultatul unui impact masiv, care a creat ceea ce este cunoscut acum sub numele de Planitia Sputnik. Această descoperire arată că compoziția internă a lui Pluto poate fi diferită de ceea ce s-a presupus inițial, indicând absența unui ocean subteran.

Folosind tehnologii avansate de simulare și analizând compoziția și formele probabile ale obiectului care a lovit Pluto, cercetătorii au reușit să confirme teoria unui impact cu un unghi inedit. Această descoperire aduce noi lumini asupra originii și evoluției lui Pluto, oferind informații importante despre structura și istoria sa geologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare