Marius Liviu Matei (foto: tvr-iasi.ro)

MITĂ – Chirurgul Marius Liviu Matei, condamnat cu suspendare și două luni de muncă în folosul comunității după ce a recunoscut că a primit mită pentru o operație

ACORD. Chirurgul Marius Liviu Matei de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu Mureş a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a cerut și primit 4.000 de lei mită pentru o operație.

 

Cazul a fost reclamat în urmă cu mai bine de un an (februarie 2017), când o persoană a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, reclamând că în decembrie 2016, respectivul chirurg i-a cerut 4.000 de lei (bani pe care i-a și primit) pentru a-i opera fiica.

 

Dosarul de urmărire penală a durat până acum, când medicul și-a recunoscut faptele și a cerut procurorului de caz (din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș) încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul dispunând condamnarea chirurgului mureșean la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

 

De asemenea, chirurgului i-a fost confiscată suma de 4.000 de lei, primită cu titlu de mită, i s-a interzis să-și exercite funcția de medic pe o perioadă de 2 ani și a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare