MITĂ – Chirurgul Marius Liviu Matei, condamnat cu suspendare și două luni de muncă în folosul comunității după ce a recunoscut că a primit mită pentru o operație

0
1767
Marius Liviu Matei (foto: tvr-iasi.ro)

ACORD. Chirurgul Marius Liviu Matei de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu Mureş a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a cerut și primit 4.000 de lei mită pentru o operație.

 

Cazul a fost reclamat în urmă cu mai bine de un an (februarie 2017), când o persoană a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, reclamând că în decembrie 2016, respectivul chirurg i-a cerut 4.000 de lei (bani pe care i-a și primit) pentru a-i opera fiica.

 

Dosarul de urmărire penală a durat până acum, când medicul și-a recunoscut faptele și a cerut procurorului de caz (din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș) încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul dispunând condamnarea chirurgului mureșean la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

 

De asemenea, chirurgului i-a fost confiscată suma de 4.000 de lei, primită cu titlu de mită, i s-a interzis să-și exercite funcția de medic pe o perioadă de 2 ani și a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here