MITĂ de 6 milioane de euro – Fostul șef al Casei Române de Asigurări de Sănătate trimis la închisoare pentru luare de mită

SENTINȚĂ. Lucian Duță, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate (CNAS), a primit o pedeapsă definitivă de 6 ani de închisoare pentru luarea de mită de la companiile care au dezvoltat și implementat sistemul de carduri de sănătate: Hewlett Packard (HP) România și contractorul său Siveco. El s-a predat poliției și va fi încarcerat.
 
Duță, care fusese condamnat de o instanță inferioară, a depus în mai o cerere la Curtea de Apel București, prin care a solicitat repunerea în judecată, invocând decizia Curții Constituționale a României privind prescrierea faptelor.
 
Fostul șef al CNAS este acuzat că a primit mită de 6,3 milioane de euro în numerar sau în contul elvețian al unei companii off-shore. Suma reprezintă 10% din valoarea contractelor IT atribuite de CNAS.
 
Reprezentanții antreprenorilor, Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România și Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România, l-au denunțat pe Lucian Duță pentru faptele sale.
 
Unul dintre contractele pentru care Duţă a solicitat taxa de 10% a fost semnat în aprilie 2012 pentru implementarea Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate în valoare de peste 87 mil. lei (18 mil. euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare