MITĂ de 6 milioane de euro – Fostul șef al Casei Române de Asigurări de Sănătate trimis la închisoare pentru luare de mită

0
20

SENTINȚĂ. Lucian Duță, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate (CNAS), a primit o pedeapsă definitivă de 6 ani de închisoare pentru luarea de mită de la companiile care au dezvoltat și implementat sistemul de carduri de sănătate: Hewlett Packard (HP) România și contractorul său Siveco. El s-a predat poliției și va fi încarcerat.
 
Duță, care fusese condamnat de o instanță inferioară, a depus în mai o cerere la Curtea de Apel București, prin care a solicitat repunerea în judecată, invocând decizia Curții Constituționale a României privind prescrierea faptelor.
 
Fostul șef al CNAS este acuzat că a primit mită de 6,3 milioane de euro în numerar sau în contul elvețian al unei companii off-shore. Suma reprezintă 10% din valoarea contractelor IT atribuite de CNAS.
 
Reprezentanții antreprenorilor, Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România și Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România, l-au denunțat pe Lucian Duță pentru faptele sale.
 
Unul dintre contractele pentru care Duţă a solicitat taxa de 10% a fost semnat în aprilie 2012 pentru implementarea Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate în valoare de peste 87 mil. lei (18 mil. euro).ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ