MITĂ – Un șofer care a încercat să mituiască un polițist mureșean, trimis în judecată la aproape un an de la comiterea faptei

INFRACȚIUNE. Două persoane (un șofer și un complice) care au încercat să mituiască în 6 iulie 2017 un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş au fost trimise în judecată pentru dare de mită, la aproape un an de la denunțul polițistului și suprinderea în flagrant a înmânării banilor. Respectivul poliţist a sesizat pentru a patra oară fapte de corupţie (adică tentive de a fi mituit) către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Mureş.

 

Practic, în 6 iunie 2017, polițistul mureşean a denunţat la DGA că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un conducător auto i-a oferit sume de bani pentru a-i restitui certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare reţinute în urma încălcării legislaţiei rutiere. A fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care doi inculpaţi au fost surprinşi în timp ce ofereau polițistului suma de 100 de euro.

 

Cercetările au fost finalizate acum, după 10 luni de la producerea faptei, iar dosarul va fi judecat la Tribunalul Mureş.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare