Mobexpert din București – energie electrică proprie din panouri fotovoltaice

INOVATIV. Mobexpert a anunțat finalizarea uni proiect de implementare de soluții moderne de alimentare cu energie din surse regenerabile a magazinului Mobexpert Militari, în colaborare cu Axionet IoT, o companie locală Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate și producție de energie verde.
 
Mai exact, Axionet a instalat 974 de panouri fotovoltaice, cu o putere de 399 kWp, pe acoperișul magazinului din cartierul Militari din București.
 
Proiectul permite ca unitatea să fie alimentată exclusiv cu energie din surse regenerabile și redirecționarea surplusului către rețeaua națională în mod prosumator.
 
Pe termen mediu, Axionet va continua instalarea de panouri fotovoltaice pe alte magazine Mobexpert din țară.
 
“Alimentarea exclusivă a magazinului Mobexpert Militari cu energie verde contribuie la diminuarea cu 185 de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon. Acesta este un proiect finanțat exclusiv din fonduri proprii și reprezintă un pas important în sprijinirea eforturilor globale pentru protejarea mediului înconjurător. În viitor, vom dota întreaga rețea de magazine și centre de producție cu panouri fotovoltaice, cu ajutorul programului Electric UP, pentru sprijinirea financiară a întreprinderilor în instalarea sisteme de panouri fotovoltaice.”, a precizat Adelina Badea, CEO Mobexpert
 
Axionet derulează un proiect similar în colaborare cu rețeaua de magazine Altex, unde a instalat, în 2021, peste 2.500 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1 MWp.
 
În 2022, colaborarea Axionet cu ALTEX presupune instalarea și punerea în funcțiune a centralelor fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum și a stațiilor de încărcare rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare