MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ – Administrația din Reghin a scos la licitație reabilitarea a patru străzi, pentru care oferă peste 11 milioane de lei

0
1780

REGHIN. Administrația municipiului Reghin a scos la licitație modernizarea străzilor Ierbuș, Axente Sever, Salcâmilor și Câmpului (parțial), aflate într-o stare avansată de degradare, estimând valoarea lucrărilor la peste 11 milioane de lei (exact: 11.143.013 lei, sumă care conține TVA), cea mai mare parte a investiției provenind din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operațional Regional).

 

Contractul prevede execuția în cel mult 14 luni a lucrărilor de modernizare pe o lungime totală de peste 4 kilometri (4.143 metri liniari) – defalcat, se vor moderniza 274,62 metri liniari pe strada Axente Sever, 2.121,87 metri liniari pe strada Ierbuș, 458,86 metri liniari pe strada Câmpului (parțial) și 1.287,61 metri liniari pe strada Salcâmilor.

 

Ofertele se primesc până în 25 iunie 2021 și contractul va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut. Toate cele 4 străzi sunt încadrate la categoria 3 (străzi colectoare, cu două benzi de circulație, care preiau fluxurile de trafic din zonele funcționale şi le dirijează spre străzile de legătură sau magistrale).

 

Această lucrare face parte din proiectul al cărui contract a fost semnat în februarie 2020 de autoritatea publică din municipiul Reghin cu ADR Centru, contract care prevede achiziția a 10 autobuze hibrid noi, modernizarea a 4,1 kilometri de străzi și a 3,5 kilometri de trotuare.

 

Întreg proiectul are ca dată de finalizare sfârșitul anului 2023 și va costa în total 31,7 milioane de lei (din care 26,7 milioane de lei vin din fonduri europene și din bugetul național, iar 4,9 milioane de lei din bugetul municipiului Reghin – bani care înseamnă cofinanțarea, cheltuielile neeligibile și TVA-ul -, din această sumă municipalitatea urmând să recupereze 3,3 milioane de lei, TVA-ul).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ