MODIFICARE DE PROGRAM – Papa Francisc a aterizat pe aeroportul din Târgu Mureș

0
1334

PAPA FRANCISC. Sâmbătă, 1 iunie 2019, Comitetul Interministerial pentru Securitate a luat decizia ca aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc în drumul său către Miercurea Ciuc, va ateriza la Târgu Mureş, pe Aeroportul Transilvania, şi nu la Bacău, cum s-a anunţat iniţial. Decizia a fost cauzată de condiţiile meteo nefavorabile. Aeronava care îl transportă pe Papa Francisc a aterizat pe aeroportul din Târgu Mureș la ora 8.25, fiind întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa, care i-a conferit Suveranului Pontif cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni.

 

Deși nu s-a precizat cu ce se va deplasa Papa Francisc de la Târgu Mureş la Miercurea Ciuc, cel mai probabil planul inițial va rămâîne neschimbat, respectiv Sfântul Părinte va ajunge la Miercurea Ciuc cu un elicopter. Oficialii responsabili de organizarea vizitei Papei Francisc în România au anunțat că schimbarea traseului nu afectează programul iniţial, Papa Francisc urmând să ajungă la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi la orele anunţate.

 

Papa Francisc va oficia sâmbătă, de la ora 11.30, Liturghia Pontificală în sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj din Europa Centrală şi de Est. În jurul orei 16.00, Suveranul Pontif va decola de pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș spre Iași.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ