MODIFICARE DE STRATEGIE – Festivalul Internațional SIMFEST din Târgu Mureș se deschide și spre cinematografie

0
55

SIMFEST 2021. La ediția din 2021, care se va desfășura la Târgu Mureș în perioada 13-19 septembrie, Festivalul Internațional SIMFEST va avea o nouă secțiune: cinematografia. Organizatorii celei de-a 18-a ediții a evenimentului au anunțat și noua titulatură a acestuia, Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST, subliniind că își păstrează specificul inițial, acordând în continuare o atenție deosebită producției de televiziune, dar se deschide și spre lumea cinematografiei.

 

Prin adăugarea unei noi secțiuni, destinată filmului de animație, competiția SIMFEST acoperă toate genurile de creație audiovizuală și multimedia, fapt care îi conferă, în continuare, un statut de unicitate printre celelalte festivaluri din lume. Alte modificări ale regulamentului competiției, cât și programul competiției (înscrierile se pot face până în 31 mai 2021) pot fi consultate pe site-ul oficial (simfest.ro).

 

Succesul ediției precedente, desfășurată exclusiv online din cauza pandemiei, i-a determinat pe organizatori să păstreze și această modalitate de desfășurare, în paralel cu cea tradițională, mare parte din evenimentele programate urmând să fie transmise live, prin streaming, pe Internet (de asemenea, vor fi proiecții online ale producțiilor selectate pentru finală) – anul trecut, au fost înregistrate peste 67.000 de accesări ale paginii de Facebook Simfest Romania și peste 100.000 de minute de vizionare a producțiilor.

 

Organizatorii consideră că SIMFEST rămâne, dincolo de competiție și premii, un complex cultural și își propune să își mențină statutul câștigat anul trecut, când a primit 14 catalogări internaționale la nivel de 5 stele din 5 posibile.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ