MONITORIZARE – În Mureș a început recensământul urșilor bruni, râșilor și pisicilor sălbatice

0
359

RECENSĂMÂNT. Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Mureș a anunțată că pe fonduri cinegetice din județ a început monitorizarea şi estimarea efectivelor de urs brun, râs şi pisică sălbatică, datele urmând să fie centralizate de APM.

 

În afara reprezentanţilor APM şi Gărzii de Mediu, monitorizarea va fi făcută și de gestionarii fondurilor cinegetice, reprezentanți ai institutelor de cercetare în domeniul cinegetic, universităţilor, ONG-urilor cu implicare directă în domeniul biodiversităţii.

 

Monitorizarea permanentă pentru populaţia de urs brun se realizează ţinând cont de recomandările Planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun în România (aprobat de Ministerul Mediului prin Ordinul 625/2018) şi se bazează pe estimarea anuală a numărului de urşi la nivel judeţean şi naţional, realizată cu date de prezenţă ale speciilor colectate de pe fondurile cinegetice şi ariile naturale protejate prin perioadele de primăvară şi vară-toamnă.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ