MOTIVAȚIA – Depunerea ofertelor pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, prelungită cu 10 zile: „cineva a uitat să depună niște clarificări”

0
367

AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Deși depunerea ofertelor la licitația pentru restul de lucrări rămase de executat pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3) trebuia să aibă loc în 15 septembrie, conform calendarului anunțat de Ministerul Transporturilor, termenul s-a prelungit cu 10 zile, din cauză că “cineva a uitat să depună niște clarificări”, a dezvăluit Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

 

Contractul pentru construirea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii, semnat în 2015 cu asocierea de firme Straco Grup SRL & Specialist Consulting SRL & Total Road SRL pentru aproximativ 280 de milioane de lei, a fost reziliat în martie 2021 de CNAIR, pentru că ajunsese doar la stadiul fizic realizat de 40% (din mai 2016, când s-a dat ordinul de începere, și până la acel moment). Conform contractului inițial, lucrarea trebuia terminată în urmă cu 4 ani, în septembrie 2017.

 

După dispute în justiției, între constructorul intrat în insolvență și Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, în iulie 2021 restul de lucrări rămase de executat au fost scoase la licitație și în 15 septembrie 2021 trebuia finalizată ofertarea. Acum termenul a fost prelungit, pentru că nu au fost depuse clarificări (cel mai probabil solicitate de unul dintre ofertanți/potențiali ofertanți).

 

* Foto: @ Asociația Pro Infrastructura

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ