Municipiul din România unde se construiește o fabrică uriașă: Peste 700 de noi locuri de muncă vor fi create

PRODUCȚIE. Într-un oraș important din România, se desfășoară un proiect de construcție cu adevărat semnificativ – o nouă fabrică de componente electronice. Cu un impact major asupra economiei locale, acest proiect promite să creeze peste 700 de locuri de muncă, consolidând astfel importanța regiunii în domeniul producției electronice. Primarul orașului se declară extrem de mândru de această investiție, numind-o cea mai mare din ultimii șapte ani.

Diehl Controls, un producător german de componente electronice, parte a prestigiosului grup Diehl, a dat startul construcției fabricii sale din Brașov, care va reprezenta a treia unitate a grupului în Europa, alături de cele din Germania și Polonia.

Proiectul va implica o investiție totală de aproximativ 40 de milioane de euro, împărțită în două etape distincte. Prima fază a construcției este programată să se încheie la jumătatea anului 2024, moment în care fabrica va începe producția efectivă. În plus față de cele 600 de locuri de muncă anticipate în etapa inițială, se estimează că vor fi create și între 100 și 150 de locuri de muncă în domeniul cercetării și dezvoltării, subliniind angajamentul Diehl față de inovare și dezvoltare continuă.

Directorul financiar al Diehl Controls, Josef Fellner, a evidențiat importanța acestei investiții pentru companie, explicând că vor fi produse sisteme electronice specifice pentru industria auto, un domeniu esențial în contextul economic actual. Acesta a adăugat că aceste sisteme electronice pentru industria auto vor fi fabricate exclusiv în Brașov, subliniind astfel rolul strategic al acestei locații pentru companie.

Fabrica va fi amplasată pe un teren impresionant, cu o suprafață de peste 125.800 de metri pătrați, situat pe Bulevardul Griviței, într-o zonă industrială bine conectată la infrastructura orașului. Această locație strategică facilitează accesul la resursele umane calificate și asigură o legătură eficientă cu centrul orașului, consolidând poziția Brașovului ca un pol economic în creștere.

Primarul Allen Coliban a subliniat importanța deosebită a acestei investiții pentru comunitatea locală. Cu aproximativ 700 de locuri de muncă planificate și un accent pe cercetarea și dezvoltarea în domeniul electronic, proiectul va contribui semnificativ la creșterea economică și la dezvoltarea învățământului dual în regiune. Acesta a adăugat că orașul are parteneriate solide cu Diehl Controls în ceea ce privește dezvoltarea învățământului dual și că a obținut finanțare din PNRR pentru proiectul de campus, ceea ce va aduce beneficii suplimentare comunității.

În concluzie, construcția acestei fabrici de componente electronice în Brașov reprezintă o investiție semnificativă atât pentru economia locală, cât și pentru dezvoltarea industriei electronice din România. Cu crearea a peste 700 de locuri de muncă și un focus pe inovație, acest proiect promite să consolideze poziția orașului în peisajul economic al țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare