MUREȘ – 82 de percheziții într-un dosar penal de corupție pentru obţinerea permisului de conducere şi evaziune fiscală

0
739

PERCHEZIȚII. Astăzi, 11 iulie, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş participă alături de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş și Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş, iar suportul tehnic este asigurat de poliţişti din cadrul IGPR – DOS, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, la 82 percheziţii la o instituţie publică, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane fizice din judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor și Satu Mare.

 

Percheziţiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere.

 

Conform anchetatorilor, unul dintre funcţionarii publici este implicat în operaţiunile unor firme din judeţul Mureş care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceştia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ