MUREȘ – Circulația populației interzisă după ora 20 într-o localitate din județ, magazinele închise la ora 18: în alte 6 localități, restricții doar în weekend

0
6807

OFICIAL. În urma noilor modificări guvernamentale privind rata de incidență și a restricțiilor impuse de aceasta, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a aprobat lista localităților care au depășit pragurile de incidență 4, respectiv 7,5/1.000 locuitori.

 

Astfel, începând de duminică, 28 martie 2021, în comuna Glodeni (unde incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 7,5/1.000 locuitori, conform Direcției de Sănătate Publică Mureș), până când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori, circulația populației în afara locuinței/gospodăriei este interzisă după ora 20, iar la ora 18 se oprește activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii (după ora 18 este permisă doar livrarea la domiciliu).

 

Tot începând de duminică, 28 martie, în comunele Nadeș, Cucerdea, Solovăstru, Bichiș, Voivodeni, Rușii-Munți (localități cu rată de incidență cuprinsă între 4/1.000 de locuitori și 7,5/1.000 locuitori), se aplică aceleași restricții ca și în cazul comunei Glodeni însă doar în weekend (vineri-duminică). Decizia este valabilă până când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

 

Sigur, pentru că așa cum Iisus învie pe planetă de mai multe ori, în funcție de religie și interpretări, există și 4 zile de excepții: de Paștele catolic și de Paștele ortodox (respectiv, în perioadele 3-4 aprilie și 1-2 mai 2021), când se ridică restricțiile în toate localitățile, indiferent de incidență, până la ora 02.00, “pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase de Înviere”.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ