MUREȘ – Peste 1 milion de lei alocați din bugetul județului pentru transformarea sălii de sport a UMFST Târgu Mureș în spital modular

0
210

ALOCARE FINANCIARĂ. Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a alocat astăzi, 24 aprilie 2020, 1.031.000 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, banii fiind destinați transformării Sala de Sport „Dr. Anton Pongracz” din campusului Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş într-un spital COVID-19 de tip modular, cu 90 de paturi, pentru bolnavii confirmaţi, cu simptomatologie moderată.

 

Conform estimării conducerii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, spitalul modular ar putea deveni funcţional în 7-10 zile, însă unitatea spitalicească fiind pe perioada stării de urgență în subordinea Ministerului Sănătăţii, instituția guvernamentală trebuie să avizeze investiția (fapt subliniat astăzi de președintele CJ Mureș, Péter Ferenc).

 

Acest spital modular este prezentat public ca un spațiu alternativ pentru tratarea pacienţilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 (cu forme ușoare și medii, precum și cei asimptomatici), atunci când s-ar depăși capacitatea spitalelor mureșene desemnate pentru tratarea respectivilor pacienți.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ