MUREȘ – Primarii liberali critică deficiențele din bugetele locale, iar conducerea organizației județene susține că PSD&ALDE îi condamnă pe mureșeni la sărăcie

CRITICĂ. Liberalii mureșeni susțin că, pentru autoritățile locale, bugetul din acest an are cea mai mică alocare din PIB de când PSD se află la guvernare, anunțata creștere a bugetelor locale existând doar “pe hârtie”, în fapt guvernanții tăind sumele din TVA și transferând la autoritățile locale cheltuielile cu asistența socială.

 

“Prin astfel de scamatorii și manevre bugetare ticăloase, guvernul PSD&ALDE pedepsește administrațiile locale performante care nu au bani pentru investiții și mai ales acele administrații care au știut să atragă fonduri europene în comunitățile lor, adică administrațiile liberale din țară și din județul Mureș, care nu vor mai avea bani pentru co-finanțarea proiectelor europene”, e convins senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

 

Primarul comunei Gurghiu, Laurențiu Boar (în foto), a subliniat câteva din carențele modificărilor din acest an: “Avem trei proiecte pe fonduri europene, aflate în licitație și pentru care au crescut prețurile estimate inițial. Prevederile Ordonanței 114 ne determină să alocăm sume suplimentare din bugetul local, sume care practic nu există. Ne aflăm în imposibilitatea de a asigura aceste finanțări. În plus, comuna Gurghiu nu a primit niciun ban în Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Practic, suntem într-o situație critică, în care locuitorii comunei Gurghiu sunt condamnați la izolare.”.

 

Și primarul comunei Suseni, Mircea Mariș, e convins că “bugetul este dezastros”: “În primul rând, din cauza obligației de a asigura cheltuielile cu asistența socială. Avem probleme cu sumele necesare pentru iluminatul public, dar și cu cheltuielile de funcționare. Practic, în Suseni, în acest an avem posibilitatea de a finanța trei obiective de investiții minore: o renovare, construcția unei magazii și a unui garaj, precum și igienizare școlii. Probleme apar și cu cheltuielile neeligibile la proiectele cu finanțare europeană, pe care nu vom reuși să le acoperim.”.

 

Reacția liberalilor este argumentată, susțin ei, de faptul că mureșenii vor avea de suferit, “pentru că nu vor mai beneficia de investiții, iar calitatea vieții în comunitățile lor se va degrada cu fiecare zi în care PSD și ALDE rămâne la guvernare”.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare