Mureșul, paradisul somnilor uriași: O descoperire uluitoare

PESCUIT. Un scafandru profesionist din Timișoara a făcut o dezvăluire uluitoare: existența somnilor uriași în Mureș, în zona dintre Deva și Șoimuș. El adus această descoperire la cunoștința publicului, subliniind că acești somni imenși, cu lungimi cuprinse între 1,80 și 2,40 metri, au bântuit apele râului Mureș, păcălind pescarii de mulți ani.

Este evident că această specie rară și impresionantă de pești nu a fost ușor de surprins până acum. Cu toate acestea, scafandrul timișorean a sugerat că activitatea recentă a somnilor uriași s-a intensificat, în special după ce vaporașul de pe Mureș a intrat în folosință pe ruta Șoimuș – Deva.

Tibor R., un pescar din Budapesta cu o vastă experiență, a confirmat ulterior descoperirea, adăugând că Mureșul dintre Deva și Mintia este, fără îndoială, “raiu somnilor uriași”. Pescarul, cu o experiență de peste 15 ani în pescuitul pe râuri mari și pe Dunăre, a recunoscut că în acest loc a prins somni cu o lungime impresionantă de 2,5 metri, ceea ce se poate compara cu capturile obișnuite în Dunăre.

Conform experților, este posibil ca prezența vaporului pe Mureș să fi trezit acești pești gigantici din adâncurile râului. Cu toate acestea, descoperirea și confirmarea acestei specii excepționale de pești continuă să uimească și să fascineze comunitatea de pescari și iubitori ai naturii din întreaga zonă. Oricine se aventurează să pescuiască în această zonă este sfătuit să aibă răbdare pentru a avea șansa de a prinde un somn uriaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare