MUROKFEST II. – Cârnați, caltaboși, jumări. Asta nu-i o porcărie!

MUROKFEST. Ai vrea să cunoști mai bine tradiționalele procese de tăiere și prelucrare a porcului sau să te bucuri de gusturile proaspete ale bucătăriei tradiționale de la țară?
Atunci locul tău este la primul MurokFest din 2025
, căci pe 8 februarie măcelarii se întrec la Marea Tăiere de Porc de la Murok, pe Valea Nirajului. 



𝐂𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬̦𝐭𝐢𝐭̦𝐢?
8 februarie 2025, între orele 7:00 și 16:00,
în curtea restaurantului Murok,
veți tăia, prelucra și găti porcul în ceaun/grătar,
în echipe de 4-8 persoane,
din care cel puțin unul obligatoriu să fie măcelar.
La finalul competiției, un juriu și voturile publicului vor decide care echipă câștigă bătălia măcelarilor.
Premiile vor fi acordate la ora 17:00.




din care cel puțin unul obligatoriu să fie măcelar.


𝐌𝐮𝐫𝐨𝐤 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚̆:
un porc de aceeași greutate pentru fiecare echipă,
spațiu pentru prelucrare și gătit (cort, mese, bănci, ceaune, grătare și lemne de foc),
pălinca tradițională de dimineață,
premii valoroase,
o experiență rurală de neuitat cu programe interesante, muzică și multe preparate tradiționale.





𝐂𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞𝐭̦𝐢 𝐯𝐨𝐢:
o echipă motivată și un măcelar,
ustensilele necesare pentru procesarea porcului (cratițe, căzi, tocătoare, mașini de tocat, cârlige, suporturi pentru slănină și cârnați etc.),
paie/butelie de gaz pentru pârjolit,
ingrediente suplimentare pentru preparatul de degustare și felul principal.




Nu uitați de prezentare! Juriul va evalua și modul de servire al preparatelor. 



Locurile sunt limitate, așa că adunați cea mai tare echipă
și înscrieți-vă acum la murokfest@gmail.com. 


Pentru mai multe detalii și taxa de înscriere, contactați echipa prin e-mail.
