Kulcsár-Terza József György

NEGOCIERI POLITICE – Președintele PCM Covasna, pe locul 3 pe lista UDMR Mureș pentru alegerile parlamentare

DECIZIE. Deputatul Kulcsár-Terza József György (47 de ani), președinte al Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna (din 2008) și un apropiat al lui , va fi locul 3 pe lista UDMR Mureș pentru Camera Deputaților, decizia fiind luată în urma negocierilor politice prin care cele trei partide etnice maghiare din România (UDMR, PCM și PPMT) vor candida pe o listă comună pentru maximizarea rezultatului electoral la alegerile din 6 decembrie 2020.

 

Kulcsár-Terza este deputat în funcție, ales și în 2016 pe lista UDMR, dar în circumscripția Covasna. De această dată, conform declarațiilor președintelui UDMR, Kelemen Hunor, făcute la finalul reuniunii Consiliului permanent al UDMR, în care a precizat că formațiunea minoritară va avea 566 de candidaţi în toate judeţele (în 34 vor fi liste complete) pentru alegerile parlamentare

 

Kelemen a recunoscut că UDMR a făcut un pact electoral cu PPMT și PCM („cele două partide mici”), deși acestea au obţinut împreună un rezultat mai slab decât în urmă cu 4 ani la alegerile locale. “Am considerat că o colaborare şi o înţelegere cu aceste două partide este importantă, fiindcă vrem să reprezentăm toată populaţia maghiară – şi nu numai din România – şi o colaborare cu aceste două partide mici ne ajută în acest sens şi toate deciziile trebuie privite din acest raţionament”, a spus Kelemen.

 

După trei runde de negocieri (în prima PPMT&PCMau cerut 6 locuri eligibile, la a doua întâlnire au redus solicitarea la 3 locuri eligibile), Consiliul Permanent al UDMR au oferit 2 locuri eligibile: locul 5 în judeţul Harghita pentru Zakariás Zoltán (preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Locali al PPMT) şi locul 3 în judeţul Mureş pentru Kulcsár-Terza József György (președintele PCM Covasna). Acordul de colaborare al UDMR cu PPMT și PCM va fi semnat „în perioada următoare”.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare