SIMULARE ELECTORALĂ – Care partide din județul Mureș și cu câți parlamentari vor intra în Parlamentul României: cine câștigă, cine pierde

0
1123

PARLAMENTARI DE MUREȘ. Conform unei simulări electorale privind alocarea numărului de mandate în viitorul Parlament, executată de Agenția de Rating Politic, cele 8 posturi de deputați din județul Mureș vor fi obținute de UDMR (3) PNL (2), PSD (2) și Pro România & ALDE (1). În privința celor 4 posturi de senator de Mureș, acestea ar urma să fie ocupate de UDMR (2), PSD (1) și PNL (1).

 

Calculele au fost realizate exclusiv în baza rezultatelor oficiale de la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Conform acestora, în județul Mureș, cei 12 parlamentari (8 deputați și 4 senatori) ar urma să fie de la UDMR, PSD, PNL și Pro România & ALDE. Astfel, UDMR ar urma să câștige 3 posturi de deputați și 2 de senatori, PSD și PNL ar urma să câștige câte 2 posturi de deputat și 1 de senator, iar alianța Pro România ALDE, un post de deputat.

 

Dacă acest calcul se va împlini, comparativ cu actualul mandat parlamentar, în județul Mureș UDMR își va conserva rezulatul (în 2016-2020 au avut 3 deputați și 2 senatori), PSD va pierde un deputat (în 2016-2020 au avut 3 deputați și un senator), PMP și USR vor pierde un post de deputat (în 2016-2020 au avut câte un deputat, acum, conform simulării, filialele din județul Mureș nu ar intra în Parlament), Pro România & ALDE vor câștiga un post de deputat (în 2016-2020 nu au avut reprezentare parlamentară în județ), iar principalul câștigător ar urma să fie PNL, care va câștiga două posturi de deputați (în 2016-2020 au avut un senator).

 

Subliniere (repetare): calculele prezentate în scriere au fost exclusiv în baza rezultatelor oficiale de la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ