NESCAFÉ, cel mai mare brand de cafea Nestlé, sărbătorește 85 de ani de la lansare

ANIVERSARE. La 85 de ani, NESCAFÉ a atins pragul de 6000 de cești de cafea pe secundă consumate la nivel mondial. Imaginați-vă 6.000 de oameni care beau o ceașcă de cafea în același moment, în același loc. Ar fi ca și cum, de exemplu, toată populația orașului Horezu, din județul Vâlcea, conform celui mai recent recensământ (sursa), ar bea o ceașcă de cafea, în aceeași clipă. Mai mult, 6.000 de capsule înseamnă aproximativ 48 kg de cafea măcinată. Extrapolând, capsulele NESCAFÉ consumate într-un interval standard de 24 de ore la nivel mondial necesită peste 4.000 de tone de cafea măcinată – adică echivalentul a 166 de TIR-uri, într-o coloană de aproape 3,5 km. Într-o singură zi, pe toată planeta.

Cea de-a 85-a aniversare marchează și o realizare remarcabilă în materie de sustenabilitate: cafeaua folosită în fabricile din Europa provine integral din surse identificabile, iar zațul de cafea recuperat de la NESCAFÉ este folosit pentru a alimenta centrele sale de producție, ceea ce economisește alte resurse de energie. În plus, toată această cafea de care ne bucurăm în fiecare zi provine din 100 de surse responsabile, ceea ce înseamnă că NESCAFÉ asigură acum trasabilitatea materiei prime de la oricare plantație până la oricare centru de distribuție. NESCAFÉ Pure Soluble are deja unul dintre cele mai durabile ambalaje: o sticlă care poate fi refolosită și este reciclabilă la nesfârșit, respectiv ambalajul pliculețelor NESCAFE 3in1 a fost schimbat și acum întregul ambalaj pentru NESCAFE 3in1 este reciclabil.

În România, NESCAFÉ a lansat la finalul anului 2022 un serviciu de colectare și reciclare a capsulelor NESCAFÉ® Dolce Gusto®, implementând un proces complex de separare a componentelor – cafea, aluminiu și plastic, materialele rezultate fiind prelucrate și devenind optime pentru reutilizare. Cu ajutorul partenerilor noștri am creat o rețea națională de puncte de colectare și vom continua să ne concentrăm pe extindere, astfel încât să creștem accesibilitatea pentru consumatori.

În fiecare dimineață, savurăm o ceașcă de cafea care reprezintă de fapt punctul culminant al unei gigantice industrii agroalimentare și ai cărei actori principali depun eforturi pentru a se transforma radical într-o organizație 100% sustenabilă. Nestlé se află în fruntea acestui pluton de inovatori în transformarea modului în care se desfășoară agricultura pe planeta noastră. Am oferit cifrele de mai sus pentru a sugera dimensiunea consumului de cafea la nivel mondial și, indirect, amploarea eforturilor Nestlé de a asigura un ecosistem agro-economic durabil.”, spune Ramona Hărătău, Group Brand Manager Mixes SEM, Nestlé.

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare