Cristina Mara Togănel

NICIO SURPRIZĂ – Mara Togănel (PNL), numită prefect al județului Mureș

PREFECT DE MUREȘ. În cursul acestei seri, prin Hotărâre de Guvern, Cristina Mara Togănel (PNL) a fost numită, cu caracter temporar, în funcția de prefect al județului Mureș. Postul de prefect al județului Mureș era vacant din 10 decembrie 2019, când a avut loc o dublă (auto)renunțare: în cursul dimineții, pesedistul Mircea Dușa, informat că urma să fie demis (titulatura oficială a actului este “eliberat din funcție”), și-a anunțat demisia din funcția de prefect.

 

Fără să țină seama de acest act unilateral, la ședința de Guvern din 10 decembrie seara, Dușa a fost eliberat din funcția de prefect, prin Hotărâre de Guvern. În această scurtă perioadă, în lipsa numirii unui prefect, atribuțiile acestuia au fost preluate, cu caracter temporar, de subprefectul Nagy Zsigmond (UDMR), așa cum s-a întâmplat și în primăvara și vara anului trecut, când, după demiterea lui Lucian Goga (în 24 aprilie 2018), Nagy a fost subprefect cu atribuții de prefect (post rămas vacant timp de aproximativ cinci luni).

 

Cristina Mara Togănel are 40 de ani, este vicepreședinte PNL Mureș, președinta Organizației de Femei Liberale Mureș și consilier județean PNL. De asemenea, noul prefect de Mureș este administrator al sereleului Euro Consult Proiect. A fost singurul nume susținut de PNL Mureș pentru funcția de prefect, deci alegerea sa n-a constituit nicio surpriză.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare