NICIO SURPRIZĂ – Noul proprietar al Promenada Mall este Morgan Stanley, una dintre cele importante bănci de investiții din lume – bonus: prețul vânzării

0
1069

TRANZACȚIE. Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, a finalizat procesul de achiziție a activelor imobiliare deținute la nivel local de AEW Europe, respectiv America House din centrul Bucureștiului și Promenada Târgu Mureș. Definitivarea tranzacției (făcută publică încă din 2017) a fost anunțată în România de profit.ro.

 

Prețul estimat al tranzacției

 

Proprietățile AEW Europe din România sunt deținute prin vehiculul investițional (fondul) PBW II, lansat în 2006, iar vânzarea este determinată și de faptul că fondul de investiții a atins maturitatea și trebuie restituiți banii investitorilor.

 

 

Din același considerent a făcut achiziția și Morgan Stanley, printr-un fond de investiții pe care-l deține în Europa. După atingerea maturității, banii vor fi restituiți, cu profitul aferent, investitorilor cotizanți la respectivul fond, cel mai probabil dintr-o nouă vânzare.

 

Morgan Stanley a cumpărat Promenada Mall “la pachet”, principalul activ cumpărat fiind clădirea de birouri America House din Piața Victoriei, București, tranzaționată la 90 de milioane de euro. Pentru centrul comercial Promenada Mall din Târgu Mureș se estimează că Morgan Stanley a plătit (în urma asistenței oferite de platforma Add Value Management, lansată de David Hay după ce a plecat de la conducerea AFI Europe România) aproximativ 60 de milioane de euro.

 

În urmă cu mai bine de 10 ani, AEW Europe a plătit pe cele două active peste 210 milioane euro (America House a fost cumpărată de AEW în toamna anului 2007 de la Globe Trade Centre cu 120,3 milioane euro, iar Promenada Mall a fost cumpărată în 2008 de la dezvoltatorul BelRom cu 90 de milioane de euro).

 

În cei 11 ani de funcționare, sereleul prin care este administrat complexul comercial Promenada Mall Târgu Mureș a înregistrat pierderi de peste 28 de milioane de euro (detalii AICI).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ