Nicușor Dan câștigă detașat alegerile pentru Primăria Capitalei – rezultate parțiale confirmate de BEC

ALEGERI. Nicuşor Dan a câștigat detașat alegerile pentru Primăria Capitalei, conform rezultatelor parțiale anunțate de Biroul Electoral Central (BEC). Rezultatele confirmă ierarhia stabilită de exit-pollurile prezentate în seara alegerilor, oferindu-i un avans considerabil față de contracandidații săi.

După numărarea a 72,5% din voturi, Nicuşor Dan a obținut 46,9% din voturi (248.811 voturi), în timp ce Gabriela Firea (PSD) s-a situat pe locul al doilea cu 22,4% (118.796 voturi). Pe locul al treilea s-a clasat Cristian Popescu Piedone cu 16,1% (85.675 voturi), urmat de Sebastian Burduja cu 7,5% (40.083 voturi). Alți candidați au obținut următoarele scoruri: Mihai Enache 3,1% (16.246 voturi) și Diana Şoşoacă 2,6% (13.699 voturi).

La aceste alegeri, 747.254 de bucureșteni și-au exprimat opțiunea, dintre care 530.963 de voturi au fost validate.

Rezultatele parțiale confirmă practic datele oferite de exit-polluri imediat după închiderea urnelor. Nicuşor Dan, cunoscut pentru implicarea sa activă în politica locală și pentru eforturile de modernizare a orașului, a reușit să câștige încrederea bucureștenilor pentru un nou mandat.

În urma anunțării rezultatelor parțiale, Nicuşor Dan a mulțumit alegătorilor pentru susținere și a reiterat angajamentul său de a continua proiectele începute și de a implementa noi măsuri pentru îmbunătățirea vieții în București. Gabriela Firea, care a pierdut semnificativ teren față de alegerile anterioare, și-a exprimat dezamăgirea, dar a subliniat importanța continuării implicării politice pentru a susține interesele cetățenilor.

Cristian Popescu Piedone, situat pe locul al treilea, a declarat că rezultatul obținut reflectă susținerea semnificativă pe care o are în rândul bucureștenilor și și-a manifestat intenția de a rămâne activ în politică.

Procesul de numărare a voturilor continuă, iar rezultatele finale urmează să fie anunțate în următoarele zile. Între timp, Nicuşor Dan se pregătește pentru un nou mandat, promițând să se concentreze pe rezolvarea problemelor acute ale orașului și pe dezvoltarea unor proiecte durabile pentru București.

Alegerile locale din București au demonstrat din nou importanța implicării civice și a participării active la viața politică a orașului, reflectând dorința cetățenilor de a vedea schimbări pozitive și concrete în capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare