Noi maşini au primit drept de GIROFAR – Salvamont şi Salvaspeo

LEGE. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea, care dă dreptul autovehiculelor de la Salvamont şi Salvaspeo să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.
El a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul lunii decembrie 2022, o iniţiativă care prevede includerea autovehiculelor aparținând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art.32 alin.(2) lit.b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu unanimitate de voturi.

”Prin actul normativ aprobat ieri, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare şi urgenţă medicală, coordonate administrativ de către Consiliile judeţene şi locale, iar operaţional de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziţiona, deţine şi utiliza legal autospeciale de intervenţie şi ambulanțe – dotate din fabricaţie şi omologate cu mijloace de semnalizare acustică şi luminoasă, cu legislaţia care nominalizează instituţiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situaţii de urgenţă. În acest moment, prin Ministerul de Interne – Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă, există în derulare un proiect prin serviciile Salvamont vor fi dotate cu ambulanţe pentru transport pacienţi cu caracteristici care să le permită intervenţia în teren montan”, a transmis Salvamont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare