Noiva do Cordeiro: Orașul Brazilian în care trăiesc doar femei

CURIOZITĂȚI. În sud-estul Braziliei se găsește un loc unic în lume, unde puterea și organizarea sunt deținute exclusiv de femei. Orașul se numește Noiva do Cordeiro, tradus ca „Mireasa Mielului”, și a fost fondat acum peste un secol de Maria Senhorinha de Lima. Această așezare a fost creată ca un refugiu pentru femei, unde ele ar putea trăi în armonie și independență.

În secolul al XIX-lea, Maria Senhorinha de Lima a fost expulzată din propria casă și din orașul său. Ea și următoarele cinci generații au fost excomunicate din biserică din cauza acțiunilor ei de a părăsi soțul, o faptă considerată gravă la acea vreme. Acest eveniment trist a fost sursa de inspirație pentru fondarea Noiva do Cordeiro, un loc unde femeile să aibă libertatea de a-și organiza viața și muncă după propriile reguli.

În 1891, Noiva do Cordeiro a apărut pe dealurile Văii Belo, într-o perioadă în care femeile care locuiau acolo erau privite cu suspiciune de societate. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, așezarea a crescut și s-a dezvoltat sub conducerea exclusiv feminină. Astăzi, peste 600 de femei trăiesc în acest oraș, având libertatea de a-și trăi viața așa cum doresc și de a se sprijini reciproc într-o comunitate unită.

De-a lungul istoriei sale, Noiva do Cordeiro a întâmpinat provocări, cum ar fi o perioadă în care a fost sub influența unui pastor evanghelic care a încercat să impună reguli stricte femeilor. Cu toate acestea, femeile au răspuns ferm și au revenit la modul lor de viață liber și independent.

Matriarhatul este o caracteristică cheie a acestui oraș neobișnuit. Chiar dacă unele femei au soți și copii, bărbații au permisiunea de a vizita Noiva do Cordeiro doar în anumite zile, conform unui program strict. În timpul săptămânii, femeile lucrează în diverse domenii, de la agricultură la frumusețe și modă, demonstrând că sunt capabile să conducă și să creeze în același timp.

Comunitatea Noiva do Cordeiro își împărtășește valorile și sprijină reciproc într-un mod unic. Cu toate că bărbații sunt bineveniți în vizitele lor, aceștia trebuie să respecte regulile și modul de viață feminin. În ciuda provocărilor și stereotipurilor, comunitatea a reușit să creeze un spațiu în care femeile pot prospera și se pot simți libere.

Cu poveștile lor captivante și modul lor de viață inovator, femeile din Noiva do Cordeiro continuă să inspire și să impresioneze. Acest oraș unic subliniază puterea femeilor de a-și construi propriul destin și de a crea o comunitate în care dominația feminină este centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare