Foto: Ilie Olar

NOTA DE PLATĂ FINALĂ – Noul pod din Târnăveni, construit în acest an de Strabag, va costa peste 1,6 milioane de euro

INVESTIȚIE. Noul pod din municipiul mureșean Târnăveni, care traversează Târnava Mică și care-l va înlocui pe cel edificat în perioada interbelică, în urmă cu 88 de ani, va costa peste 7,5 milioane de lei (exact 7.571.856,73 lei, sumă care include TVA), echivalentul a peste 1,6 milioane de euro. Contrucția efectivă a lucrării costă aproape 6,5 milioane de lei.

 

Cea mai mare parte a lucrării (7.364.431,36 de lei) va fi finanțată din bugetul statului, autoritatea publică locală urmând să participe cu o cofinanțare de 207.425,37 lei aferentă plății cheltuielilor neeligibile (această sumă va fi plătită din bugetul local al municipiului Târnăveni). La finalul lunii ianuarie 2019, forul deliberativ al orașului, Consiliul Local Târnăveni, și-a dat girul pentru ca suma neeligibilă să fie plătită din bugetul local.

 

Noul pod din Târnăveni va fi edificat de sereleul Strabag SRL din București, lucrarea trebuie finalizată în 9 luni, deci va fi dată în folosință la sfârșitul toamnei 2019. Pe durata construcției, va fi construit un pod pietonal provizoriu.

 

Podul înlocuiește vechiul pod construit în perioada interbelică, situat pe Drumul Național 14A, care va fi demolat, având garanția de utilizare de mult expirată. Construcția (care a reintrat în patrimoniul Primăriei în 1999 – de la Ministerul Transporturilor – și care avea Studiul de Fezabilitate finalizat încă din 2016) va fi din beton armat, cu o lungime de 42,5 metri și o deschidere de 35,6 metri. Podul este prevăzut cu două trotuare și parte carosabilă (lățimea maximă a acesteia fiind de 12 metri).

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare