Vincze Loránt

VALIDAT – Târgumureșeanul Loránt Vincze candidează la europarlamentare pe lista UDMR

ALEGERI. Târgumureșeanul Vincze Loránt (41 de ani) a fost validat de Comisia electorală a UDMR pentru candidatură la europalamentare. Alături de Vincze au mai fost validați patru candidați: Hegedüs Csilla (din Cluj-Napoca), Oltean Csongor (din Sfântu Gheorghe), Sógor Csaba (din Arad) şi Winkler Gyula (din Hunedoara). Ordinea pe listă a candidaţilor UDMR va fi stabilită la începutul lunii martie de Consiliul Permanent.

 

Cine e Vincze

 

Loránt Vincze s-a născut pe 3 noiembrie 1977 la Târgu-Mureș. Este absolvent de Jurnalism la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al unui master în administrație publică și e-guvernare la Universitatea din București.

 

A lucrat timp de 16 ani a lucrat ca jurnalist la emisiunile maghiare ale Societății Române de Radiodifuziune (în Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și la București). În perioada 2007-2009 a fost director și redactor șef al cotidianului național maghiar Új Magyar Szó și al Editurii Scripta.

 

Din 2009, Vincze trăiește la Bruxelles și lucrează lângă europarlamentarii UDMR ca asistent parlamentar în domeniul protecției minorităților și de politici externe. În 2011 a fost numit secretar internațional al UDMR, iar în 2014 a candidat la alegerile europarlamentare. Din iunie 2014 este reprezentantul președintelui UDMR la Bruxelles.

 

Din anul 2016, Vincze este președintele Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN). La propunerea UDMR, Vincze a coordonat inițiativa cetățenească europeană Minority SafePack, lansată sub egida FUEN.

 

Liviu DAMIAN

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare