TENTATIVĂ – Stadionul din Târnăveni, scos la vânzare la prețul de 270.000 de euro

TÂRNĂVENI. Cam cât o casă mai mare… 270.000 de euro, atât costă astăzi fostul stadion Chimica Târnăveni, unde a debutat ca fotbalist Ladislau Bölöni (în 1967) și unde și-a început cariera de antrenor Cristi Pustai (în 2000). Sigur, ca-n “Pușca și cureaua lată”, faima aparține trecutului, stadionul mai e stadion doar cu numele și urmează să nu mai fie nici măcar cu numele.

 

Ultimul proprietar, sereleul Poliglot Comimpex (care presta colectarea și valorificarea deșeurilor) a dat faliment, iar lichidatorul judiciar Coreli Consult IPURL Târgu Mureș vinde tot. Și stadionul (care e acum proprietatea BCR, firma ipotecându-l în favoarea băncii). Însă și stadionul ăsta, ca-n seria cinematografică cu Bruce Willis, e greu de vândut. Au fost încercări de-a lungul timpului, toate eșuate, însă acum prețul a fost scăzut semnificativ.

 

Cronologia prețului

 

În martie 2011, stadionul e scos la vânzare cu peste 1,7 milioane de euro (mai exact 7.313.300 lei, atunci echivalentul a 1.718.612 euro). În octombrie 2015, stadionul din Târnăveni a fost scos la vânzare pe OLX cu 650.000 de euro. În vara anului 2016, lichidatorul a mai făcut o încercare, oferindu-l Primăriei Târnăveni cu același preț, 650.000 de euro.

 

Primăria a zis că-l cumpără (în vara acelui an se împlineau 40 de ani de la prima promovare a echipei locale în Divizia A), dar că trebuie să-l evalueze să vadă cât face. Nu s-a întâmplat nimic. În 2019, ultima zi a lunii trecute, lichidatorul judiciar l-a scos din nou la vânzare. De această dată la prețul de 270.000 de euro. Observați cum prețul a scăzut în șapte ani cu 1,5 milioane de euro…

 

Ce se vinde, practic

 

Stadionul, care nu mai este utilizat de 15 ani, este situat în zona Pieței Avram Iancu din Târnăveni, în imediata vecinătate a unui supermarket Penny. Suprafața totală este de 17.900 mp și include terenul de fotbal (cu tribuna – care avea o capacitate de 6.000 de locuri -, casă de bilete etc.), o sală de popice, o sală de volei, vestiare, magazii. Firesc, clădirile sunt în stare avansată de degradare.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare