SOLICITARE – Pentru a reabilita piețele agroalimentare din Târgu Mureș, administratorul cere reducerea cu 50% a dividendelor distribuite orașului

PIEȚE. Din 1990, în cele nouă piețe agroalimentare din Târgu Mureș aflate în patrimoniul municipalității nu au fost făcute niciodată investiții însemnate în reabilitări, iar acestea se află acum “în stare avansata de degradare”, cu „un aspect inestetic (atât la exterior, cât și la interior)”.

 

Acesta este motivul pentru care administratorii desemnați închiriază spațiile din piețe la tariful minim impus de Consiliul Local, fapt care a determinat conducerea SC Administrator Imobile și Piețe SRL să ceară forului deliberativ al orașului să aprobe reducerea cuantumului dividendelor pe  care trebuie să le verse în bugetul local de la 100% la 50%, jumătate din profit urmând să fie utilizat pentru reabilitări majore.

 

SC Administrator Imobile și Piețe SRL, firma care administrează piețele Cuza Vodă, 1848, Armatei, 22 Decembrie 1989, Diamant, Dacia, Unirii, Mureșeni, și Piața de Vechituri, are ca unic asociat Consiliul Local Târgu Mureș. Firma municipalității se ocupă cu gestionarea piețelor din oraș, practic, cu închirierea/concesionarea spațiilor.

 

Firma are 14 persoane cu funcții de conducere (administrator Valer Ujica, director executiv – Pavel Cucuiet, trei șefi serviciu, doi șefi de compartiment și șapte șefi de piețe). Deși Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat diminuarea cu 50% a dividendelor pe care firma trebuie să le verse la bugetul local, conform legii e necesară și aprobarea proprietarului, adică a Consiliului Local Târgu Mureș.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare