COMPETIȚII – Ce evenimente din motorsport sunt programate în 2019 în județul Mureș

CALENDAR AUTO-MOTO 2019. Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat calendarul oficial pentru acest sezon în majoritatea competiţiilor. În premieră, în acest an se vor desfășura încă trei campionate: drag racing, Klausenburg Retro Racing şi automobilele electrice.

 

Începând cu acest an, FRAS va organiza etape naţionale şi pe Transilvania Motor Ring, circuitul de 3,7 kilometri, finalizat în noiembrie 2018 în fostul sat mureșean Cerghid, acum localitate componentă a orașului Ungheni, situat la 19 kilometri de Târgu Mureș. Tot în județul Mureș, la Sighișoara, se va desfășura în 2019 și un eveniment din calendarul competițiilor off road.

 

Sighișoara – off road

 

În sezonul 2019, Comisia Națională de Off Road a anunțat că va avea 8 etape de campionat (față de 7, anul trecut) și 14 evenimente restricționate (cupe) – anul trecut au fost organizate 11 cupe. Sezonul off road debutează în 12 aprilie, prima etapă de campionat se va desfășura în 23-26 mai, iar ultima, în 21-24 noiembrie,

 

Unul dintre cele 14 evenimente restricționate din off road-ul 2019 se va desfășura în județul Mureș, în perioada 4-5 mai și în organizarea Off Road Sighișoara: Cupa Sighișoara.

 

Transilvania Motor Ring

 

Drag Racing. FRAS nu a mai putut ignora drag racing-ul și în 2019, astfel că, datorită popularității acestui gen de întrecere, a decis să organizeze prima ediție a Campionatului Național. Aceasta va avea cinci etape, iar în sezonul 2019 se vor desfășura toate pe noul circuit Transilvania Motor Ring de lângă Târgu Mureș. Campionatul va debuta pe 26-28 aprilie, urmând ca în vară să mai programeze alte două runde, pe 7-9 iunie și 26-28 iulie, ultimele două etape se vor desfășura în toamnă, pe 6-8 septembrie și 18-20 octombrie.

 

Viteză pentru Istorice. Tot în Târgu Mureș urmează să se desfășoare și două etape (III și IV) din Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice, acestea fiind programate în 24 și 25 mai 2019.

 

 

Super Rally. În 2019, în Târgu Mureș, va avea loc o etapă (a II-a) a Campionatului Național de Super Rally, în organizarea AMC Racing, clubul promotor al campionatului. Etapa a fost programată în 14-15 iunie.

 

Drift. Tot în iunie, în perioada 22-23, pe circuitul Transilvania Motor Ring este programată etapa a II-a a Campionatului Național de Drift (promotorul campionatului este CS Romanian Drift Community).

 

Electrice. Am lăsat la urmă o altă premieră: FRAS organizează începând din acest an și un Campionat Național Electric GP Racing, cea de-a doua etapă fiind programată, în 6-7 iulie 2019, pe Transilvania Motor Ring.

 

Este prima ediție a unui campionat dedicat exclusiv autovehiculelor electrice și va avea trei etape. Practic, după ce anul trecut un Volkswagen Golf GTI electric al echipei Kaufland e-Rally Team, pilotat de Sorin Ghișoi, a fost forlighter la etapele de viteză în coastă (avantajul unui forlighter este că poate să aibă ca și copilot pe oricine, doar pilotul trebuie să fie licențiat FRAS), din 2019 mașinile care funcționează exclusiv electric vor avea propriul campionat.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare