SE FACE – Pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureș – Târgu Neamț statul se va împrumuta în 2019 cu aproape 10 milioane de euro

0
338

OFICIAL. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Ministerul Transporturilor textul unui articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019. Conform acestuia, în acest an, pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ din Autostrada Uniri (A8) e necesară suma de aproape 46,7 milioane de lei.

 

Mai mult, conform Ministerului Transporturilor, articolul care va fi introdus în Legea Bugetului pe 2019 stabilește și sursa acestor bani: din împrumuturi. Respectiv, din credite de angajament se vor trage în 2019 37.380.000 lei, iar din credite bugetare în 2019, încă 9.309.000 lei.

 

De asemenea, CNAIR a comunicat oficial că a finalizat documentaţia de atribuire aferentă licitării pentru completarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Târgu Neamţ, aceasta fiind în acest moment verificată de ANAP. Conform procedurii, după validarea de către ANAP, anunțul de participare la licitația pentru completarea SF-ului pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț va fi publicată.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here