SE FACE – Pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureș – Târgu Neamț statul se va împrumuta în 2019 cu aproape 10 milioane de euro

OFICIAL. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Ministerul Transporturilor textul unui articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019. Conform acestuia, în acest an, pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ din Autostrada Uniri (A8) e necesară suma de aproape 46,7 milioane de lei.

 

Mai mult, conform Ministerului Transporturilor, articolul care va fi introdus în Legea Bugetului pe 2019 stabilește și sursa acestor bani: din împrumuturi. Respectiv, din credite de angajament se vor trage în 2019 37.380.000 lei, iar din credite bugetare în 2019, încă 9.309.000 lei.

 

De asemenea, CNAIR a comunicat oficial că a finalizat documentaţia de atribuire aferentă licitării pentru completarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Târgu Neamţ, aceasta fiind în acest moment verificată de ANAP. Conform procedurii, după validarea de către ANAP, anunțul de participare la licitația pentru completarea SF-ului pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț va fi publicată.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare