Noua lege RCA: schimbări majore pentru șoferi

MODIFICĂRI. În urma unor recente modificări legislative, regulile jocului se schimbă pentru șoferii din România. Iată cele mai importante aspecte ale acestei noi legi RCA:

1. Suspendarea poliței RCA în caz de lipsă a permisului de conducere sau avarie la mașină

Una dintre schimbările semnificative este posibilitatea suspendării poliței RCA în cazul în care șoferul rămâne fără permis de conducere sau mașina suferă avarii grave. Acest lucru poate fi de ajutor pentru cei care se confruntă cu astfel de situații, deoarece vor putea economisi costurile asigurării pe perioada în care nu pot utiliza vehiculul.

2. Verificarea poliței RCA în trafic și în parcare

O altă modificare importantă se referă la verificarea poliței RCA. Aceasta poate fi efectuată nu doar când șoferii sunt opriti de polițiști pentru infracțiuni rutiere, ci și atunci când mașina este parcată sau în mișcare, utilizând dispozitive electronice. Această măsură vizează asigurarea că toate vehiculele sunt acoperite corespunzător.

3. Certificat cu istoricul daunelor

Un alt aspect notabil se referă la obligația societăților de asigurare de a emite, la cerere, un certificat cu istoricul daunelor. Acest certificat va conține informații despre daunele înregistrate pe parcursul ultimilor 5 ani. Acest lucru poate fi util pentru șoferi, dar și pentru asiguratori, în stabilirea primelor de asigurare.

4. Asigurarea evenimentelor auto

Organizatorii de evenimente auto sunt acum obligați să încheie o asigurare care să acopere eventualele prejudicii. Aceasta se aplică în cazul curselor, competițiilor, antrenamentelor, testărilor și demonstrațiilor care implică vehicule. Această măsură are scopul de a asigura că toate evenimentele auto se desfășoară în condiții de siguranță pentru toți participanții și spectatorii.

Aceste modificări majore au fost introduse pentru a aduce mai multă claritate și transparență în ceea ce privește asigurările auto RCA și pentru a asigura că toți șoferii și participanții la evenimente auto beneficiază de aceleași drepturi și protecție.

E important de menționat că aceste schimbări sunt menite să aducă beneficii atât șoferilor, cât și societăților de asigurare, prin îmbunătățirea procesului de gestionare a polițelor RCA și asigurarea unui mediu mai sigur pe șoselele din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare