Nouă scanere de mărfuri vor fi operaționale în vămile din România până la sfârșitul anului, anunță ministrul Finanțelor

ANUNȚ. Nouă scanere de mărfuri vor fi operaționale în vămile din România până la sfârșitul anului, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, conform unui anunț transmis de Agerpres. Într-o ședință de lucru cu echipa Autorității Vamale Române (AVR), Boloș a discutat despre stadiul proiectelor majore vizând combaterea contrabandei și evaziunii fiscale. Ministrul a confirmat că se respectă calendarul stabilit pentru operaționalizarea scanerelor, menționând că pe lângă cele deja funcționale în Albița și Giurgiulești, un scaner va fi operaționalizat la Siret până la sfârșitul verii. Până la sfârșitul anului, nouă scanere vor funcționa simultan în vămile din România.

Discuțiile cu echipa AVR au vizat și documentația pentru sistemul e-Sigiliu. Boloș a precizat că au de achiziționat 2.000 de sigilii care vor fi funcționale de la 1 ianuarie 2025, prin sistemul național RO e-Sigiliu. Aceasta va fi o metodă automatizată și rapidă, bazată pe dispozitive inteligente pentru a identifica posibilele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri.

Planul de investiții al AVR pentru perioada 2025-2030 va fi pus în consultare publică. Recent, Guvernul a aprobat un buget de investiții de aproximativ 1 miliard lei pentru această perioadă. Boloș a menționat și avansarea proiectului pentru Centrul Național de Analiză Imagistică Vamală, finanțat prin #PNRR, care va analiza datele obținute cu ajutorul scanerelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare