NOUA TAXĂ SPECIALĂ – Află cât o să plătești salubrizarea de la 1 ianuarie 2020

PREȚUL SALUBRIZĂRII. Începând de la 1 ianuarie 2020, în județul Mureș se aplică taxa specială de salubrizare, care include și cota aferentă contribuţiilor legale la Fondul de Mediu și care se aplică pe categorii distincte de utilizatori. Această taxă este percepută în judeţul Mureş, în anul 2020, pentru finanţarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide (menajere și similare).

 

Conform hotărârii Consiliului Județean Mureș, utilizatorii casnici din mediul urban vor plăti 9,70 lei/persoană/lună, utilizatori casnici din mediul rural vor plăti 1,78 lei/persoană/lună, iar utilizatori non-casnici (instituții, firme etc.) vor plăti 473,49 lei/tonă.

 

Din acești bani, firmele de salubritate implicate în SMIDS Mureș trebuie să execute următoarele operațiuni: colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale și al deşeurilor similare (provenind din activităţi comerciale din industrie și instituţii); administrarea staţiilor de transfer zonale și a Depozitului zonal (de la Sânpaul); sortarea și tratarea deşeurilor colectate în amestec.

 

Vali STOICA

1 comment
  1. Aceasta taxa speciala de salubrizare trebuie platita si daca in locuinta proprietate personala nu exista nici un locatar, deci nu se produce deseu menajer? Toate celelalte taxe sunt platite pt apartamentul proprietate personala( impozit cladire, taxa ecologica, taxa pompieri), dar de ce se impune taxa de salubrizare daca in locuinta nu exista nici un locatar? Tot in jud Mures platesc taxa speciala de salubrizare in alta localitate, la locuinta proprietate personala unde am domiciliul stabil, locuiesc..nu produc deseu menajer in doua localitati diferite in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare