Noutăți despre proiectele de infrastructură și energie

DEZVOLTARE. Prefectul Județului Mureș – Mara Togănel, ne aduce la cunoștiință noutățile despre următoarele proiecte de infrastructură și energie: Sensul Giratoriu de la Bălăușeri, Centura Târgu-Mureș, Centrala Termo de la Iernut și Autostrada Chețani-Câmpia Turzii.

“1️⃣Săptămâna aceasta se va lansa licitația pentru amenajarea sensului giratoriu de la Bălăușeri, între drumurile naționale DN13, DN 13A și drumul județean DJ 142. Potrivit calendarului pe care l-am discutat cu reprezentanții DRDP Brașov, în această intersecție vom avea un sens giratoriu până în luna octombrie a acestui an.
2️⃣Până la mijlocul lunii aprilie, va fi predat proiectul tehnic al variantei de ocolire a municipiului Târgu Mureș, între Ernei – Corunca. După predarea proiectului, din păcate cu o întârziere considerabilă, vor urma procedurile în cadrul CTE Siguranța Circulației și auditul de siguranță rutieră.
3️⃣Se semnează contractul pentru finalizarea centralei termoelectrice Iernut. Conducerea Romgaz a aprobat finalizarea procedurii de achiziţie pe contractul nou de lucrări în ceea ce priveşte finalizarea construcţiei centralei de la Iernut, iar pasul următor este semnarea contractului de execuție a lucrărilor.
4️⃣Lucrările pe lotul A3 Chețani – Câmpia Turzii sunt în grafic și se lucrează inclusiv în weekend. De astăzi până pe 7 aprilie, se închide traficul rutier pe bretelele 5 și 7 (direcția de deplasare spre Târgu Mureș) ale nodului rutier Chețani, în intervalul orar 8:00-18:00. Această decizie a fost necesară pentru executarea lucrărilor de montare a grinzilor la pasajul situat pe A3 în zona km. 21+890 care supratraversează breteaua 1. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare